Ловчанската Света Митрополия набира средства за довършване на стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч

И тази година продължава зографисването на новия катедрален храм в град Ловеч, посветен на светите братя Кирил и Методий. Припомняме, че храмът бе осветен през 2017 г. Всяка година проф. Владимир Аврамов и неговият екип зографисват части от него като до този момент са изографисани близо 700 образа на светци, превръщайки катедралата в един от шедьоврите и образците на зографското изкуство в България. По време на работата си Владимир Аврамов защити своята професура  във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ именно с дейността си в катедралния храм в Ловеч. Витражите в храма са дело на Пламен Кондов, който защити докторската си степен с тях.

Дарители за зографисването и благолепието на храма  са: Ловчанска св. митрополия, правителството на Република България, “Геотехмин”  ООД – гр. София, Банченски митрополит Лонгин от Украинската православна църква, анонимна дарителка, която не е от гр. Ловеч, и др.

Тъй като за зографисването на храма са необходими още средства, приканваме всеки православен християнин и хора, които ценят истинското изкуство, да дарят средства за довършването на това благочестиво и христолюбиво дело на следната банкова сметка:

 

Титуляр на сметката

Банка

BIC

IBAN

Валута

 

 

Ловчанска епархия

 

булстат 110019345

 

 

“УниКредит Булбанк” -

клон Ловеч

 

 

UNCRBGSF

 

 

BG85UNCR76301076566111

 

 

 

 

BGN

 

 

Дарение за катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Ловеч

 

Господи, дай мир и благослови всеки дарител.

Амин.

Ловчанска Света Митрополия

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"