Ротарианско дарение за троянската болница

Два пациентни монитора дариха троянските ротарианци на общинската многопрофилна болница в града. Дарението бе връчено на управителя на лечебното заведение – д-р Теодора Вълковска, от президента на Ротари клуб Троян – Лалю Драголов, в присъствието на заместник-кмета на общината Розалина Русенова и председателя на общинския съвет Петко Пенков. На събитието присъстваха още д-р Красимир Маринов – началник на Вътрешно отделение, Мая Меицова – главна медицинска сестра на болницата, и Богдан Дочев от Ротари клуб Троян.

Пациентните монитори, които се използват за проследяване на жизнените показатели на болните, са предназначени за интензивния сектор на Вътрешно отделение. Общата им стойност е 8000 лв., а средствата са събрани на благотворителния коледен бал на троянските ротарианци миналата година.

Д-р Вълковска благодари за дарението, връчи благодарствена грамота на президента на Ротари клуб Троян и изрази надежда, че сътрудничеството им ще продължи и занапред.

Благодарност от името на Община Троян изрази зам.-кметът Русенова. Тя отбеляза, че болницата става все по-привлекателна за хората от цялата област, което обаче й носи и негативи заради недостиг на средства. „Но ние ще се опитаме да работим в посока така, че да осигурим допълнително средства за дейността й“, каза Русенова и пожела безпроблемно използване на новите апарати.

От името на Ротари клуб Троян неговият президент Лалю Драголов изрази задоволство от бързото осъществяване на благотворителната инициатива, благодари на всички приятели, направили дарения на бала и пожела апаратите да бъдат използвани по-рядко.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"