БЧК стартира дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, троянски спасители помагат на терен

След земетресението След земетресението Снимка: БНР

Българският Червен кръст обяви днес, 7 февруари, кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 година.

В момента най-неотложни са нуждите от:

-нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

-ново спално бельо;

-нови топли завивки;

-хигиенни материали (за лична хигиена).

От БЧК се обръщат с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призовават да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Дарения ще се приемат в областните организации на БЧК. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Вчера екип от 12 планински спасители с 5 кучета замина за Турция, за да помогне в издирването на пострадали от земетресението. Минко Банчев, водач на кучето Берго, и Марин Хитров от отряда на ПСС в Троян, са част от екипа. Колегите им пожелават успех и да се приберат живи и здрави.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"