Община Троян с подкрепа за пострадалите в Турция и Сирия

В сградата на отдел „Социална и здравна политика“ на Община Троян е разкрит пункт за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. В сградата на отдел „Социална и здравна политика“ на Община Троян е разкрит пункт за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

Като член на мрежата B40 - организация, която е създадена за обмен на добри практики, партньорство и взаимопомощ между балканските градове, Община Троян потърси секретариата на мрежата в Истанбул и изясни с турските местни власти нуждите от помощ в кризисната ситуация след земетресенията. Към Община Троян бе отправен призив за солидарност и помощ на пострадалите от мандатния президент на В40 и кмет на Атина г-н Костас Бакоянис.

В връзка със заявените конкретни нужди от хуманитарна помощ Община Троян заяви към фирма „Калинел“ ЕООД производство на 400 броя зимни олекотени завивки с размер 150/200 см и 400 броя възглавници с размер 50/70 см. Новите завивки и възглавници ще бъдат доставени до бедстващи хора чрез БЧК.

Във връзка с множеството обаждания на граждани от общината и желание да се включат в кампания за хуманитарна помощ Община Троян разкрива пункт за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия като част от кампанията Български червен кръст. Пунктът e в сградата на отдел „Социална и здравна политика“, който се намира на ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет.1 (бившето БКС). Пунктът ще работи всеки делничен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч.

В момента най-неотложни са нуждите от:

- семейни палатки и спални чували;

- походни легла и одеяла /нови/;

- спално бельо /ново/;

- батерии и фенери;

- отоплителни уреди за палатки;

- хигиенни материали;

- нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки.

Събраните дарения ще бъдат изпращани към областната организация на БЧК и транспортирани към пострадалите райони.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

ОБЩИНА ТРОЯН

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"