Служителите на Община Троян дариха книги за 14 февруари

„Не съм срещал трудност, която един час четене да не смекчи“, твърди Монтескьо. Вдъхновени от тези думи, служители от общинска администрация – Троян, организираха дарителска кампания под надслов „С чаша вино и любов в сърцата, дарете книги за душата“, която се проведе днес, 14 февруари.

Празникът, на който почитаме Св. Трифон Зарезан и Св. Валентин, е и Международен ден на даряването на книги. Над 100 книги от съвременни и класически автори бяха събрани и дарени както за възрастните хора от дом „Св. Димитър“ в с. Добродан, така и за потребителите на Комплекса за социални услуги в с. Дълбок дол.

Най-много книжки бяха приготвени за децата от социално слаби семейства от кампанията „Подари на непознат“ и за  пациентите на детско отделение при МБАЛ – Троян, с желанието престоят им в лечебното заведение да бъде по-приятен в компанията на детските книжки.

Дарението за най-малките пациенти бе връчено от Цветелина Калчева – секретар на Община Троян, и служители на отдел „ОКСДП“ на д-р Антоанета  Панджарова - завеждащ на детското в  МБАЛ „Георги Стоев - Шварц“.

Детската писателка Милена Димова направи мил жест към децата като им подари своята книжка „Морето на баба“.

Книгите за възрастните хора в Дома за стари хора в Добродан бяха приети от директора на заведението – Невяна Балевска.

Източник: Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"