Община Троян изпрати хуманитарна помощ за пострадалите от земетресенията

Община Троян активно се включи в кампанията на БЧК за предоставяне на хуманитарна помощ на пострадалите от земетресенията в Република Турция и Сирия, обявена на 7 февруари.

За краткия период с активната подкрепа и съпричастност на жителите на общината бяха събрани и предадени на БЧК – Ловеч, за изпращане към Турския Червен полумесец: 20 бр. вълнени одеяла; 45 бр. олекотени зимни завивки; 8 бр. зимни палта; суитчъри, дънки, топли блузи, шапки, чорапи, тениски - 20 бр; хигиенни материали, тоалетен сапун – 200 бр., фенери. Направени бяха и парични дарения на стойност 455 лв. Общата сума на даренията от граждани и организации възлиза на стойност 3320 лв.

Във връзка с конкретните нужди от хуманитарна помощ Община Троян закупи от фирма „Калинел“ ЕООД и предостави на БЧК – Ловеч, на 15 февруари общо 400 броя зимни олекотени завивки с размер 150/200 см и 400 броя възглавници с размер 50/70 см на стойност 4 500 лв.

Заради изключително тежката обстановка и сериозните логистични затруднения в международната операция, които изпитват двете засегнати от земетресението страни, Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец призовава партньорските организации за приоритизиране на финансовата помощ.

Турският Червен полумесец изрично моли да се ограничи изпращането на материални дарения с изключение на зимни палатки и отоплителни уреди за тях.

Кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от земетресението.

Можете да дарите чрез:

  • Онлайн дарения
  • SMS на стойност 1лв. кратък номер 1466 към всички мобилни оператори
  • Банкова сметка в лв. 

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението)

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"