Благотворителна Великденска кампания на Община Троян

На територията на Община Троян има десетки възрастни хора и семейства, които са самотноживеещи, с ниски доходи, без грижа и внимание. 

По този повод за втора поредна година Община Троян стартира благотворителна Великденска кампания, целта на която е да се съберат козунаци и заедно с миг внимание да зарадва самотните възрастни хора в нужда в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово.

Опитът в провеждането на благотворителни кампании, който Община Троян има досега, показва, че тези инициативи срещат подкрепата на общността, имат смисъл и си заслужават усилията.

Така например, благодарение на организираната в края на 2022 г. традиционна кампания „Подари на непознат“ подкрепа получиха над 100 деца и семейства, хора с увреждания, потребители на социални услуги, украински семейства, а дарителите бяха повече от 100 - граждани, училища, детски градини и фирми.

Миналата година по инициатива на Община Троян беше проведена и първата Великденска благотворителна кампания, чрез която над 80 възрастни и самотноживеещи лица бяха подкрепени с трайни хранителни продукти, козунаци и великденски картички, изработени от деца от детските градини, училищата, Центъра за подкрепа за личностно развитие и социалните услуги на територията на общината.

Даренията за настоящата кампания се събират всеки работен ден до 11 април включително в отдел „Социална и здравна политика“ на общинската администрация на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, а раздаването ще се осъществи на 12 и 13 април.

Козунаците трябва да бъдат в опаковка и в срок на годност, съобразен с датата на тяхното раздаване.

Списъкът на нуждаещите се възрастни хора ще бъде изготвен със съдействието на кметовете и кметските наместници по населени места.

Ако познавате или имате информация за нуждаещи се лица, които да бъдат включени в списъка, може да се свържете със служителите от Община Троян, ангажирани с кампанията, на посочените по-долу телефони.

Желаещите да се включат като доброволци в разнасянето, могат да го заявят в срока на кампанията.

Община Троян приканва деца и ученици от детските и учебни заведения да се включат в изработването на поздравителни картички за Великден с пожелания за възрастните хора.

Всеки заслужава да посрещне идните празнични дни, усетил човешката ни доброта и съпричастност!

За допълнителни въпроси: отдел „Социална и здравна политика“, телефони за връзка: 0670/63096, 070014721.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"