Кампанията „Подари на непознат“ отново ще направи празниците на нуждаещи се и на даряващи троянци по-щастливи

Стартира осмата поред благотворителна кампания на Община Троян „Подари на непознат“, чрез която можем да зарадваме с подарък за предстоящите празници дете или възрастен в затруднено социално и финансово положение.

Списък с потребностите на наши съграждани е публикуван на сайта на Община Троян: https://www.troyan.bg и в административната сграда на ул. „Любен Каравелов“ – Троян. Списъкът периодично ще бъде обновяван, за да предоставя актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтания подарък.

Тази година в списъка са включени 139 нуждаещи се с различни потребности – от хранителни продукти, дрехи, обувки и др.

Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице и под кой номер в списъка е подаръкът. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки или други предмети. Хранителните продукти следва да бъдат дълготрайни, фабрично пакетирани с упоменат срок на годност.

Списъкът е изготвен от Община Троян въз основа на дадените предложения от кметовете по населени места, образователните институции на територията на общината, социалните услуги и отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – Троян.

Закупените подаръци може да се оставят в дните от понеделник до петък (от 8 до 12 часа и от 13 до 17 часа) в следните пунктове:

  1. Офис на отдел „Социална и здравна политика“ на ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет.1, тел.: 0878901537, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  2. Център за обществена подкрепа – гр. Троян, ул. „Г. С. Раковски“ № 17, тел. 0878901348, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

както и при дежурния в сградата на Общинската администрация на пл. „Възраждане“ № 1, тел. 0670 68050 дежурен (всеки работен ден между 12:00 ч. и 13:00 ч. и след 17:00 ч., както и в почивните дни).

Подаръците се събират до 19.12.2023 г. включително.

Повече информация: Желаещите да подкрепят самотно живеещите лица с ниски доходи, могат да закупят хранителни продукти, които ще бъдат разпределени между нуждаещите се от списъка лица.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"