Награди за даровити деца

В навечерието на празниците Община Троян стимулира със средства троянски ученици, класирани на международни, национални и областни състезания и конкурси, съобщават от общинската администрация. Тази грижливо съхранявана традиция не е прекъсвала дори в трудните години на епидемичната обстановка. Подпомагането се извършва изцяло със средства от общинския бюджет.

Комисия към Община Троян е разгледала постъпилите искания за предоставяне на специална закрила на деца с изявени дарби, като са отпуснати средства на обща стойност 5167 лв. за 62 деца. Четири от тях получават награди за постижения в областта на изкуството, 27 за наука и технологии, а 31 в областта на спорта. Учениците вече са получили своите награди по банков път, а на 22 декември кметът на община Троян Донка Михайлова ще връчи грамотите на най-добрите сред тях в областта на науката и технологиите.

Същата вечер ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди и победителите в двата ученически конкурса, обявени от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - за ученическо творчество (рисунка, презентация, колаж, стихотворение, разказ и т.н.) на тема „Примерът за доброта, който ме вдъхновява“ и за коледна картичка – „Докоснати от Коледа“.

В първия конкурс са участвали над 70 ученици от училищата в общината, а във втория са се съревновавали над 330 деца и ученици от цялата страна. Представените в двата конкурса творби са изключително талантливи, което е усложнило задачата на журито при класирането на победителите.

Важно е да се отбележи, че коледните картички ще се продават с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени за Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства от община Троян.

На следващия ден – 23 декември, ще бъдат връчени грамоти на ученици, които са класирани на международни спортни състезания и държавни първенства през 2021 година. Награди ще получат деца и юноши от колоездачен клуб „Хемус-1896“, призьори и медалисти от троянските клубовете по джудо и ориентиране - „Чавдар“ и „Хемус“ и от двата клуба по биатлон „Амбарица“ и „Аякс“.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"