Николай Нанков иска увеличение с над 51 млн. лв. на субсидията за капиталови разходи за област Ловеч в бюджета на България за 2022

Николай Нанков Николай Нанков Снимка: БГНЕС

Народният представител от ГЕРБ Николай Нанков е внесъл предложение до председателя на Комисията по „Бюджет и финанси“ Любомир Каримански за изменение на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г., съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Ловеч. Нанков предлага увеличение на предложения проект с общо 51 292 916 лева. Промените касаят целевата субсидия за капиталови разходи за общините Ловеч, Тетевен, Априлци и Угърчин.

За Ловеч целевия финансов ресурс е в размер на 41 694 138 лева. Според вносителя, основанията за включването на обектите в капиталовата програма на общината са продиктувани от факта, че в област Ловеч не е налице един консолидиран ВиК оператор поради отказа на община Троян за присъединяване към Асоциацията по ВиК. По този начин общините от областта са лишени от европейско финансиране и изпадат в невъзможност за изпълнение на техните капиталови програми по отношение на подмяна на амортизираната и остаряла ВиК мрежа.

За Тетевен целевият финансов ресурс е в размер на 2 374 258,00 лв., за Угърчин - 4 113 000 лева.

За община Априлци Нанков предлага да бъдат отпуснати средства в размер на 3 138 520 лв., които ще бъдат изразходвани за:

-      Реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на гр. Априлци – реконструкция на водопроводна мрежа кв. Острец по ул. „Мара Гидик“, ул. “Събевска“-  прогнозна стойност 2 016 552,00 лв.;

-      Извършване на ремонти дейности на Средно училище „Васил Левски“ - гр. Априлци - прогнозна стойност – 1 121 968,00 лв.

С приемането на предложените средства Общината ще реконструира част от вътрешната си водопроводна мрежа. Другата част от парите ще бъдат използвани за модернизация на образователна инфраструктура.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"