Работодатели в Ловешко са готови да наемат украински граждани

25 заявки от работодатели с обявени 71 свободни работни места на територията на област Ловеч, в т. ч. и за украински граждани, са подадени в бюрата по труда в Ловеч, Троян и Тетевен. Това съобщават от областната администрация, позовавайки се на информация от Регионалната служба по заетостта (РСЗ). Данните са към 20 април.

13 заявки за 46 работни места са подадени в Бюро по труда – Ловеч, за наемане в секторите производство на азот и азотни съединения и торове, металургия, производство и преработка на месни продукти и изделия, производство на горно облекло и текстил. 11 са обявените работни места в 8 заявки в Бюро по труда – Троян, за секторите хотелиерство и ресторантьорство, производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Пак за сектора хотелиерство и ресторантьорство са подадени две заявки за пет работни места в Бюро по труда – Тетевен.

Бюрата по труда са организирали Ден на работодателя за украински граждани – в Ловеч с „ВОСС Аутомотив България“ ЕООД и в Троян с „Ангелски“ ЕООД. От бюрото по труда в Ловеч са провели и седем организирани мероприятия на място и са анкетирали нагласите на украинците за работа.

В Троян на среща на тема „Украйна – сътрудничество между институциите и доброволческа дейност“ е представена дейността на Агенцията по заетостта, и в частност на бюрото по труда, в контекста на работата с украински граждани и с акцент анкетно проучване на нагласите им, включително и сред работодателите.

От бюрото по труда в Тетевен са се срещнали с украински граждани, новонастанени, във военно-почивния комплекс в с. Рибарица.

Започналите работа през бюрата по труда украински граждани са двама – един в Ловеч в сектор механично обработване на метал и един в Троян в шивашкото производство.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"