Награда за социално предприятие в Троян

Таня Цветкова – социален предприемач и създател на социалното предприятие „Ателие за идеи Декор“ в Троян, с наградата. Таня Цветкова – социален предприемач и създател на социалното предприятие „Ателие за идеи Декор“ в Троян, с наградата. Снимка: Фейсбук/Ателие Декор - Социално предприятие

Фондация "Ателие за идеи Декор" – Троян, е сред победителите в тазгодишното издание на програмата за социално предприемачество „LET'S GO 2023“ на Българския център за нестопанско право (БЦНП), съобщава сайтът на Центъра. Програмата е подкрепила екипите на 16 организации в страната, а по решение на специално жури три от тях са получили и по 10 000 лева. Победителите са: Сдружение „Медикал Спейс“ - София, Фондация "Ателие за идеи Декор" – Троян, и Фондация „СИЙД“ - Самоков.

Ателие за идеи Декор дава възможност за достоен труд на хора с увреждания в Троян в две основни направления – ръчна изработка на тематични сувенири и подаръци, вкл. корпоративни подаръци, и DECORbox – Кутия на въображението. По този начин хората с увреждания се изграждат като личности, развиват своите професионални, лични и социални умения, и се чувстват като част от обществото. „Вярвамe, че всеки може да намери своето място на пазара на труда и има право да работи. Вярвамe, че можем да сме единни в своето разнообразие и различие. Вярвамe, че ако слушаме сърцето си, можем заедно да направим света едно по-добро място за живот на нашите деца“, смята основателката на Ателието – Таня Цветкова.

За участието си в програмата на БЦНП Таня споделя: „Последните три месеца се впуснах в приключението Let’s GO 2023 - програма за социално предприемачество за НПО. Срещнах невероятни хора, споделиха се тонове идеи, докоснах се до ментори, които променят света. Благодарна съм за тази възможност! И ще ползвам наградата (да, защото спечелих една от трите награди!), за да поставя стабилна основа на ателие Декор. Ще има промени, ще има възможности, ще има развитие. Промените са хубаво нещо“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"