Първо заседание на новия Консултативен съвет по икономически въпроси на Община Троян

Първо заседание на Консултативния съвет (КС) по икономически въпроси към Община Троян се проведе на 15 февруари. През настоящия мандат 2023-2027 г. съставът на съвета е от 18 души, заети в различни сфери на обществения живот.

Към Консултативния съвет през настоящия мандат се присъединяват представители на: „Калинел“ ЕООД, „Рико стил“ ЕООД, „Агротехника – Троян“ АД, „Строител – Троян“ ЕООД, „Хлебопроизводство и сладкарство“ – ЕООД, „Фитофарма“ ЕООД, „Троя консулт“ ЕООД, „Каза арт“ ООД, „Хемус Ресурс - Троян и Априлци“ ООД, „Пош – повече от пекарна“, „Везба“ ООД, театрална школа „Нюанси“, „Арт студио БМ“ ЕООД, Държавно горско стопанство – Троян, „Винпром Троян“ АД, „Шарена задруга“, представител на занаятчиите и адвокат. В състава на новия КС влизат много нови лица с различни познания и експертиза, като очакванията са да допринесат за развитието на съвета.

Темите, които бяха обсъдени на първото заседание, включваха – управленската програма за мандата и обсъждане на бюджет 2024 г. Дискусията продължи почти два часа, като членовете на КС поставиха актуални теми и проблеми, които ще подлежат и на по-нататъшни дебати. Обсъдени и представени бяха мащабните инфраструктурни проекти, по които администрацията работи, идеите в посока разрешаване на проблемите с паркирането, особено в централната градска част, стремежът на Общината да подсигурява достатъчно добри условия за медици, които да работят в троянските болници.

Кметът на община Троян Донка Михайлова приветства новите членове на съвета и пожела ползотворна работа. Предстои съветът да се събира няколко пъти в годината, като всеки член може да предлага тема, която да бъде разглеждана на заседанията.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"