Печат на тази страница

Базираната в Троян ИТ компания TSD Services e вече част от TSD Group

01 Юли 2021
Герман Гачевски Герман Гачевски

Съвсем наскоро основателят на базираната в Троян ИТ компания TSD – Герман Гачевски, обяви създаването на TSD Group, група от компании с ИТ фокус. Това съобщиха за ТГ от компанията. Групата се състои от компанията майка TSD Holdings и дъщерните компании TSD Services и TSD Software.

Тази структурна промяна е резултат от разрастването на компанията и разширяването на бизнес линиите ѝ, и представлява важна стъпка от корпоративната еволюция на TSD. От няколко години компанията оперира в две бизнес направления – ИТ аутсорсинг услуги и разработка на софтуерни продукти. Ролите и отговорностите в рамките на двете бизнес линии сега са коректно разделени и ясно дефинирани благодарение на оптимизираната структура на TSD.

Компанията TSD Services е фокусирана върху предоставяне на професионални ИТ аутсорсинг услуги на увеличаващ се брой чуждестранни клиенти вече повече от 14 години.

Компанията TSD Software е специализирана в разработката на софтуерни продукти. Част от нея са собствените ѝ приложения, базирани на eDiscovery платформата Relativity, софтуерната платформа за мениджмънт на бизнес процеси „Hydrogen”, която се очаква скоро да излезе на пазара, както и услугите по поддръжка на софтуерни продукти.

Създаването на такъв тип структура предполага отварянето на широки хоризонти за по-сложни корпоративни йерархии и повече бизнес партньорства за в бъдеще. Освен разширяването на текущите бизнес направления на двете компании, мениджмънтът на TSD вече обсъжда и добавянето на нови дружества към Групата.

Разрастването на екипа също е факт, като вече се състои от повече от 70 човека. Компанията продължава да следва своя отличителен подход да отваря повече нови работни места в Троян, където е главният офис и управлението ѝ, и да дава възможност на хора без предишен опит в ИТ да се обучават и да станат конкурентни професионалисти в сферата. Тази година TSD приветства 7 стажанти като част от своята традиционна лятна стажантска програма. Отворените позиции за постоянна работа също се увеличават и запълват с бързи темпове.

Екипът на TSD Group споделя, че в близко бъдеще можем да очакваме още любопитни новини около Групата, една от които е пускането на пазара на софтуерната платформа “Hydrogen”, която компанията разработва и използва за менажиране и оптимизиране на вътрешни процеси вече няколко години.

 

Споделяне

Свързани статии (по етикет)