Печат на тази страница

Текущи ремонти за близо 2 млн. лв. се извършват на територията на общината

31 Авг 2021

През 2021 г. Община Троян планира необичайно висок ръст на капиталови разходи и на разходи за текущ ремонт, което създава особено напрежение в работата на общинската администрация. Това заяви пред медии директорът на дирекция „Строителство“ инж. Николай Райковски.

Разчетените разходи за инвестиции от всички източници са 15 795 000 лв., от които 8 225 000 лв. – целеви и бюджетни средства - са за капиталови разходи и текущи ремонти, като от тях близо 4 млн. са за преходни обекти. Планираните средства за текущи ремонти са 1 902 000 лв., от които основната част са за селата.

Сред ключовите обекти за годината са: изграждане на 3-та клетка на депото за отпадъци, приключилото проектиране на новата спортна зала, предстоящото изграждане на паркинг в кв.303 /зад АИР/, реконструкцията на Центъра за временно настаняване в Дълбок дол, реконструкцията на недостроената поликлиника, в която ще бъдат настанени две нови социални услуги, съпътстващата инфраструктура по изграждане на моста при „Лукойл“ – 81 000 лв., осветление по ул. “Долно Ливаде“ и др.

Към края на август изпълнението на ремонтите на тротоарите е 72%. До момента е положена настилка от тротоарни плочи 1241 м2 , настилка от бетонови павета 32 м2 и асфалтова настилка по тротоари 834 м2. Изградена е нова тротоарна настилка по ул. „Ген. Карцов“, ул. „Васил Левски“, ул. „Минко Радковски“, ул. „Васил Спасов“ и в района на Малкия пазар. В ход е нова обществена поръчка за изпълнение на тротоарни настилки в участъка на новоремонтирания северен вход на стойност 180 000 лв.

Текущият ремонт  на уличната мрежа в града се изпълнява от фирма „Пътприбор“ ООД, София. Към настоящия момент  преасфалтираните участъци са 4 573 м2, изкърпени са 2 238 м2 улична настилка. Ремонтни дейности са изпълнени по ул. „Борова“, ул. „Неофит Бозвели“, ул. „34-ти троянски полк“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Васил Левски“, участъци в жк „Лъгът“ и локални ремонти на територията на града. Изпълнението на предвидените дейности е около 65%.

Ремонтът на улици в населените места на територията на община Троян през 2021 г. се изпълнява по две обособени позиции от фирмите „Пътприбор“ ООД, София и „Пътища“ ООД, Велико Търново. До момента са изпълнени следните дейности по улиците в населените места:

 1. От фирма „Пътприбор“ ООД, София:
 • с. Горно Трапе - асфалтирана е ул. „Дочо Гадев“ и част от ул. „Мичо Димитров-Ганди“ на обща стойност - 21 998.57 лв.
 • с. Терзийско - асфалтирана е част от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и част от ул. „Христо Ботев“ на обща стойност 55 000 лв.
 • с. Балабанско - асфалтирана е част от улица в мах. Габърска и част от улица в мах. Мутевско на обща стойност 28 000 лв.
 • с. Шипково - асфалтирани са ул. „Васильов“, ул. „Никола Войновски“ и входът на курортния комплекс на обща стойност 60 000 лв.
 • Започната е подготовка за асфалтиране на улиците в туристически комплекс „Беклемето“.
 1. От фирма „Пътища“ ООД, Велико Търново:
 • с. Дебнево - асфалтирана е ул. „Оборище“ и част от ул. „Кънчо Консулов“ на обща стойност 40 000 лв.; асфалтирана е спортната площадка на ОУ „Иван Вазов“ на стойност 19 000 лв.
 • с. Белиш - асфалтирана е част от ул. „Нено Даракчиев“ и още две улици без имена на обща стойност 34 000 лв.
 • с. Врабево - асфалтирана е ул. „Девети септември“ на стойност 40 000 лв.
 • Започната е подготовка за асфалтиране на улицата в с. Ломец.

Изпълнението на дейностите, свързани с ремонт и подготовка за експлоатация при зимни условия на общински и местни пътища на територията на община Троян през 2021 г., също се изпълнява по две обособени позиции от фирмите „Пътприбор“ ООД, София и „Пътища“ ООД, Велико Търново. До момента са изпълнени дейностите по пътищата в населените места, както следва:

 1. От фирма „Пътприбор“ ООД, София:
 • Ремонт на участък от общински път мах. Длъжковска, с. Горно Трапе на стойност 24 998 лв.
 • Ремонт на участък от общински път в с. Горно Трапе на стойност 11 999 лв.
 • Ремонт на участък от общински път в с. Терзийско на стойност 30 000 лв.
 • Ремонт на участък от общински път в с. Балабанско и ремонт на водосток на стойност 15 000 лв.
 1. От фирма „Пътища“ ООД, Велико Търново:
 • Неотложен ремонт на общински път с. Орешак - Троянски манастир - с. Черни Осъм.

Един от големите обекти, които Община Троян изпълнява през настоящата година, е изграждане на трета клетка на Регионално депо за неопасни отпадъци Троян - Априлци на стойност 2 281 131 лв. Изпълнител на обекта е „Строймонтажи“ ООД, Пазарджик. Строителството на обекта е изпълнено на 60%. Очаква се обектът да бъде завършен предсрочно до края на годината.

В сектор ВиК изпълнението на дейностите е както следва:

 • Реконструкция канализация по улица „Асен и Петър“

Има проведена обществена поръчка за инженеринг и сключен договор с фирма „СТАРС“ ЕООД на стойност 23 976  лева и изготвен работен проект. В момента се отстраняват забележките по проекта. Предстои съгласуването му и започване на СМР. Сключен е договор за упражняване на строителен надзор.

 • Водоснабдяване на част от улица „Стою Комитата“

Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител, има избран такъв и се изчаква решението да влезе в сила. Стойността за обекта е 33 000 лева.  Предстои сключване на договор след 1 септември. Сключен е договор за упражняване на строителен надзор.

 • Почистване на речните корита

Проведена е обществена поръчка, има избран изпълнител. Заложените средства са в размер на 80 000 лева. Предстои сключване на договор.

 

Споделяне

Свързани статии (по етикет)