Проектът за Троянския проход ще получи финансиране

Троянският проход Троянският проход Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

Проектът, който ще осигури целогодишно преминаване през Троянския проход, вече е включен за финансиране през 2022 и 2023 г. с 39 млн. лв. - 20 млн. за 2022 г. и 19 млн. за 2023 година. Това съобщава кметът на община Троян Донка Михайлова във фейсбук.

„Заложени са средства за изготвяне на технически проект през първата половина на 2022 г. Проектът обхваща снегозащитно съоръжение по част от дължината на пътя, стоманена конструкция за борба с навяванията, която ще позволи целогодишно ползване на прохода, и ремонт на настилката след направа на конструкцията. Изпълнението на проекта е разделено в две години, поради невъзможността за едновременно изпълнение на всички планирани дейности“, уточнява Михайлова.

Тя отбелязва още, че принос за постигнатия напредък има посредничеството и подкрепата на народния представител от Ловешки многомандатен район Любомир Каримански, с чието посредничество и подкрепа е осъществена срещата й с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов миналата седмица. „Поставих на министъра познатата тема за предприемане на бързи и резултатни мерки за осигуряване на целогодишно преминаване на Троянския проход. В последните години направих път към МРРБ и АПИ, за да поставям темата. Част от този път извървяхме  с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов“, продължава Михайлова.

Вчера министър Караджов е информирал кмета на Троян, че проектът е включен за финансиране.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"