ЦИК ще назначи РИК – Ловеч, партиите се споразумяха само за председателя Валентина Недялкова

След като партиите не се разбраха на проведените на 5 февруари консултации, съставът на Районната избирателна комисия (РИК) в Ловеч ще бъде определен от Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщиха от областната администрация.

До споразумение не се стигна, тъй като и „Продължаваме промяната“, и „Възраждане“, и „Демократична България“ държаха на своето предложение за зам.-председател – съответно Ивелина Иванова, Евгения Иванова и Клара Баросова. А ДПС и „БСП за България“ поискаха секретарското място, като издигнаха кандидатурите на Севдие Кулаалиева и Петко Петков.

Партиите обаче приеха единствената номинация за председател, направена от коалиция ГЕРБ-СДС, и така начело на РИК – Ловеч, отново ще застане Валентина Недялкова.

Иначе РИК се състои от 13 членове, включително председател, двама зам.-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите: за ГЕРБ-СДС – 4 членове, за „Продължаваме промяната“ – 3, за ДПС – 2, за „Възраждане“ – 1, за „БСП за България” – 1, за „Демократична България – Обединение“ – 1, и за „Български възход“ – 1.

Консултациите за състава на РИК с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 48-ото Народно събрание бяха свикани от областния управител инж. Светослав Славчев във връзка с насрочените на 2 април избори.

Протоколът от проведените консултации е изпратен на ЦИК, откъдето се чака решението за назначаването на РИК – Ловеч.

На снимките в галерията:

Участниците в консултациите.

Валентина Недялкова

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"