Бюлетините за изборите пристигнаха в областната администрация в Ловеч

Хартиените бюлетини за изборите за европейски парламент и за народни представители, които ще се проведат на 9 юни, пристигнаха днес, 6 юни, в Областна администрация - Ловеч. Веднага започна предаването им на отговорните лица от общините в областта заедно с ролките със специализирана хартия за бюлетини за машинното гласуване, като предаването ще приключи в рамките на деня.

Организационно-техническите мероприятия по обезпечаването на изборния процес от страна на областната администрация вървят по график и в срок. Екипът на Областна администрация – Ловеч, работи ефективно; определени са дежурните служители и техните задължения в изборния ден и нощ; поддържа се постоянна комуникация с РИК – Ловеч, и Областната дирекция на МВР. Областна администрация предаде определените помещения на служителите от „Информационно обслужване“, необходими за работата им в изборния ден.

На общините вече са предоставени избирателните списъци, таблата, както и всички изборни книжа и материали, необходими за обезпечаване на изборния процес. С така свършената работата по организационно-техническата подготовка Областната администрация – Ловеч, е готова за двата вота в неделя.

Избирателите в област Ловеч по окончателните списъци са 114 180 за европейски парламент и 115 038 за народни представители. Секционните избирателни комисии в областта са 263, от които четири подвижни. В 175 от тях ще се гласува и с машина, и с хартиена бюлетина.  

Източник: ОА - ЛОВЕЧ

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"