В Ловеч и областта изборният ден започна без затруднения и нарушения на обществения ред

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Около 400 служители на ОДМВР – Ловеч, и РДПБЗН -Ловеч, участват пряко в охраната на избирателните секции в областта. Охраната на помещения през изминалата нощ протече нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на избирателните секции без нарушения и до този момент (09:15 часа, бел.ТГ) няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

Във всички избирателни секции са извършени предварителни проверки от екипи на полицията и пожарната с оглед гарантиране на сигурността на изборния процес.

Напомняме, че в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи ще се намесват за възстановяване на реда, само когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Продължават превантивните и оперативни мероприятия, за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите и осигуряване законосъобразността на вота.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Ловеч, РУ - Троян, РУ – Тетевен, и РУ – Луковит, ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас и на 9 юни 2024 г. от 08:30 ч. до 19:30 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. От началото на седмицата до момента са издадени общо 19 удостоверения.

На денонощната телефонна линия 02/9011298, както и на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

ОДМВР - ЛОВЕЧ

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"