РИК - Ловеч благодари на областната администрация

Снимка: Областна администрация-Ловеч Снимка: Областна администрация-Ловеч

В писмо до областния управител инж. Светослав Славчев от Районната избирателна комисия в Ловеч отправиха благодарност за проявения от организационно-техническия екип професионализъм при подготовката на изборния процес. Вотът на 11 април бе проведен честно и прозрачно при много добра организация, което позволи на изборната администрация в 11 МИР – Ловеч, да приключи бързо в срок обработката на изборните резултати, се казва в писмото на председателя на РИК Валентина Недялкова. Тя посочва, че добрата организация се дължи и на усилената работа и отлична координация с областната администрация.

Подготовката и провеждането на  изборите за народни представители на 11 юли в област Ловеч протече съгласувано между всички институции и без констатирани проблеми, коментира инж. Славчев. От своя страна той също благодари на РИК и на останалите ведомства, пряко ангажирани с вота - „Информационно обслужване“ и МВР, за добрата координация при обезпечаването на изборния процес и за това, че ограничиха максимално пропуски и недобри практики от предишни избори.

Всички изборни книжа бяха приети от областната администрация и предадени на общините в срок. Изготвени и разпространени сред населението бяха допълнителни плакати за разясняване на начина на гласуване с машина. Проведено беше и пробно демонстрационно гласуване.

За изборния ден бе изготвен план за действие от страна на администрацията с определени дежурни служители и техните задължения и подготвени дезинфекционни материали съгласно здравния протокол. Членовете на СИК бяха допускани в изборната нощ след получен номер и в рамките до половин час бяха обработвани протоколите им. Към 2.00 ч. сутринта беше даден последният номер на СИК, а след 3.30 ч. вече не е имало комисии в сградата на областната администрация. РИК – Ловеч, беше сред първите комисии, предали материалите в ЦИК.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"