Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч, на 18 февруари 2022 г.

18 Фев 2022

По сигнал за две мъртви кучета, намерени в с. Старо село, работят служители на РУ - Троян. Едното от кучетата е открито на улицата, а другото - в имот. По случая е образувано досъдебно производство и предстои да бъде изготвена експертиза от ветеринарен лекар. Работа продължават служителите на РУ - Троян.

Полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 16 февруари на територията, обслужвана от РУ - Троян. Полицаите са извършили проверка на 147 МПС, 155 лица, проверили са две заложни къщи и един пункт за изкупуване на черни и цветни метали, като за установени нарушения са съставили 10 акта по Закона за движението по пътищата и 14 глоби с фиш.

21-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 17 февруари при управление на лек автомобил в с. Дерманци е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Полицаите са извършили проверка и на 17-годишна пътничка в превозното средство, която е установена да държи пликче с канабис с бруто тегло 2 грама. Момичето също е задържано за срок до 24 часа, а в РУ – Луковит, са образувани досъдебно и бързо производство и работата по случаите продължава.

На 17 февруари в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служител на ЧЕЗ АД, че от имот в с. Пещерна е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)