Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОД МВР – Ловеч, на 11 април 2022 г.

11 Апр 2022

СИГНАЛ, ЧЕ МЕТАЛЕН ПАВИЛИОН ГОРИ на паркинг в Орешак е получен в РУ - Троян, на 9 април в 21:30 часа. Огнеборците от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - Троян, са реагирали незабавно на сигнала и благодарение на тяхната намеса е спасена съседна сграда. Павилионът е изгорял, като е установено, че  непосредствено до него е горяла купчина сухи клони и храсти, откъдето най-вероятно е тръгнал огънят. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

В РАМКИТЕ НА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ на икономическите престъпления и проведена на 8 април, служители на РУ – Тетевен, са иззели от търговски обект в града 57 артикула от различни марки и вид, носещи логото на защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право за тях. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦАИ ОТ ТЕТЕВЕН И ДАНЪЧНИ от ТД НАП - Велико Търново, са проверили на 9 април четири търговски обекта на територията на община Тетевен. Проверката е насочена към пресичане на нарушения, свързани с укриване на доходи от продажби в търговски обекти. Служителите на НАП са констатирали нарушения на данъчното законодателство и в четирите проверени магазина, за които предстои да бъдат съставени актове за административни нарушения.

НА 10 АПРИЛ ОКОЛО 20.46 Ч. В С. РУМЯНЦЕВО 42-годишен при управление на лек автомобил и движение в посока София е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал удар с друг лек автомобил. При инцидента леко са пострадали общо четири човека, които са прегледани от медицински екип и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

ДВЕ МОМЧЕТА НА 15 И 18 ГОДИНИ, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Ловеч, са установени като съпричастни към разбиватено на вендинг машина. Сигнал за разбитата на бул. «Мизия» в Ловеч машина е подаден в местното РУ сутринта на 7 април, като от нея са отнети хранителни продукти и напитки с неустановена към момента стойност. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)