От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 16 май 2022 г.

НА ПЪТЯ ЛОВЕЧ-ТРОЯН ПРИ РАЗКЛОНА за с. Хлевене 19-годишен, при управление на лек автомобил, е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно, ударил се е в крайпътен скат, след което автомобилът се е преобърнал и се е възпламенил. При инцидента, станал на 14 май около 23:30 часа, леко ранени са водачът и двама пътници, които са прегледани и освободени. Нанесени са материални щети. Пробите за алкохол и наркотици на водача, извършени с техническо средство, са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и протокол за пътния инцидент.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ С УЧАСТИЕТО на служители от РУ –Луковит, и ТД НАП - Велико Търново, е проведена на 13 май на територията на община Луковит. В хода на предприетите действия е извършена проверка в пет търговски обекта, като в два от тях не са констатирани нарушения, а в другите три са установени нарушения, за които са съставени четири административни акта по наредба на Министерството на финансите.

53-ГОДИШЕН ОТ ДРЯНОВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 13 май е установен да управлява лек автомобил в града, като превозното средство е с неустановена собственост и без регистрация съгласно изискванията на закона. Образувано е бързо производство и работата продължават служителите на РУ - Ловеч.        

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ (14 И 15 МАЙ) в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство срещу 23-годишен жител на града, който в 03:30 ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.01 промила. Образувано е и едно досъдебно производство след като 19-годишна от Севлиево е установена да държи в дрехите си пакетче с прахообрано вещество (метамфетамин) с тегло 0.5 грама. Двете лица са задържани за срок до 24 часа в РУ – Ловеч, и работата по случаите продължава.

СЛЕД ПРОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ мероприятия, служители на РУ – Тетевен, са установили 39-годишен мъж, който на 13 май около 13:00 часа на улица в града е счупил странично стъкло на товарен автомобил. По случая е образувано проверка и работата продължава.

ОЩЕ 3 ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ са регистрирани на територията на Ловешка област през почивните дни (14 и 15 май). При инцидентите леко пострадали са двама човека.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"