От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 6 юни 2022 г.

СИГНАЛ ЗА ТРУП В РЕКА БЕЛИ ОСЪМ в с. Бели Осъм е получен в РУ – Троян, на 5 юни около 14:30 часа. На място е изпратен полицейски екип, извършен е оглед и е установено, че тялото е на 63-годишен местен жител. Следи от насилие не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

53-ГОДИШЕН ОТ ГАБРОВО ПРИ УПРАВЛЕНИЕ на товарен автомобил в Дебнево е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната пътна лента, където е последвал удар с движещия се там лек автомобил. При инцидента, станал на 4 юни около 16:15 часа, леко са пострадали водачите и двама пътници в товарния автомобил, които са прегледани и освободени. Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, като пробата на водача от Габрово е отчела 1.25 промила в издишания въздух. Съставени са му 3 акта за установени нарушения по Закона за движение по пътищата и е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян.

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ (4 И 5 ЮНИ) в РУ – Троян, и РУ – Ловеч, са започнати 4 бързи производства (3 в РУ - Троян и 1 в РУ - Ловеч) срещу водачи, които са установени да управляват превозни средства след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Задържани за срок до 24 часа са двама мъже от Троян - на 54 и 53 години, установени съответно с 1.36 и 1.25 промила и 39-годишна от Троян с 2.71 промила показания на техническото устройство. В РУ Ловеч бързото производство е срещу 66-годишен мъж, установен да шофира с 2.19 промила алкохол в издишания въздух. 

НА КРЪСТОВИЩЕТО, ОБРАЗУВАНО ОТ УЛИЦИТЕ «Кокиче» и «Лютиче» в Луковит, 18-годишен неправоспособен младеж при управление на лек автомобил на 4 юни около 17:20 часа е загубил контрол над превозното средство и е блъснал леко 7-годишно дете, което се е движило по тротоара, след което водачът е напуснал мястото на инцидента. Пострадалото дете е откарано за преглед в местната болница, след което е освободено за домашно лечение. Служители на РУ – Луковит, са установили водача и той е открит малко по-късно в дома му. Тестван е с техническо средство за алкохол, като пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава.

ПЕШЕХОДКА Е ПОСТРАДАЛА СЛЕД СБЛЪСЪК с електрическа количка. При инцидента, станал на 4 юни около 11:20 часа в Летница, 66-годишна жена при движение с електрическа количка е блъснала 60-годишна пешеходка, която се е движила по тротоара. В резултат на удара потърпевшата жена е получила фрактура на китката. Откарана е за преглед в ловешката болница.            

В РУ – ЛОВЕЧ, Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО и се работи по установяване на причините за възникнал около 15 часа на 5 юни пожар в две съседни стопански постройки в с. Йоглав. Щетите са в процес на изясняване и работата по случая продължава.

47-ГОДИШЕН ОТ С. БЕЖАНОВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 4 юни около 9 часа е установен да управлява нерегистриран мотопед в селото без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая са съставени 3 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и в РУ – Луковит, е образувано бързо производство.                       

ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ – ЛОВЕЧ, Е ЗАДЪРЖАН 34-годишен от Варна, след като в нощта на 5 срещу 6 юни в района на ж.к. «Здравец» лицето е установено да държи високорисково наркотично вещество – марихуана, с бруто тегло 13.6 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"