От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 8 юни 2022 г.

В РУ ТРОЯН, Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО и се разследва кражбата на телефон, отнет чрез сила от 21-годишния му притежател. Инцидентът е от 7 юни, а сигнал за него е получен в РУ – Троян, около 23:35 часа. Работата по случая продължава.

ЛЕК АВТОМОБИЛ Е ИЗЗЕТ ОТ ЧАСТЕН ДОМ В ОРЕШАК, след като при получен сигнал и направена проверка е установено, че превозното средство е обявено за общодържавно издирване на 22.11.2021 г. от Германия. Собственикът е предал автомобила с протокол. Уведомени са службите, имащи отношение по случая.

34-ГОДИШЕН ОТ ВАРНА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като в обитаван от лицето имот в града са открити наркотични вещества. Иззети от полицейските служители са пликче с бяло кристалообразно вещество с бруто тегло 10,1 грама, което след направен полеви тест е реагирало на метамфетамин, и зелена тревиста маса с бруто тегло 4.00 грама, която след полеви тест е дала положителен резултат за марихуана. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

СЛЕД ПРОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, на 6 юни служители на РУ - Ябланица, са установили 14-годишен от софийско село като извършител на кражба на парична сума в размер на около 100 лева от търговски обект в с. Орешене. Кражбата е станала в нощта на 2 срещу 3 юни, а извършителят, след като е отнел монетите от касата, е счупил монитора на камерите за видеонаблюдение на обекта и DVR. По случая е започнала проверка и работата продължава.

В РУ – ТЕТЕВЕН, Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че в периода от 3 до 7 юни са отнети около 350 литра дизелово гориво от два товарни автомобила "Ман", паркирани на неохраняем паркинг на изхода на с. Български извор в посока София - Варна. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са установени извършителите - двама жители на с. Галата, на 27 и 30 години, и 22-годишен от с. Градежница. Около 200 литра от дизеловото гориво е намерено и изето по надлежен ред. Работата по случая продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"