Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 10 юни 2022 г.

10 Юни 2022

60-ГОДИШЕН ЛОВЧАЛИЯ Е ЗАДЪРЖАН в РУ – Троян, за срок до 24 часа, след като на 9 юни около 19:40 часа при управление на лек автомобил по пътя за с. Дълбок дол е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.43 промила. По случая е образувано бързо производство и РУ – Троян, продължава работа.

ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ с участието на служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – Ловеч, и Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) - Плевен, на 9 юни е извършена проверка в търговски обект в с. Галата, където са открити и иззети 6820 къса цигари с акцизен бандерол, но без да бъде предоставено разрешително за търговия с акцизни стоки - тютюневи изделия. По случая в РУ – Тетевен, е образувано преписка и работата продължава.

73 РАЗЛИЧНИ ПО ВИД АРТИКУЛИ (дрехи и обувки) са иззели служители на РУ – Луковит, от търговски обект в града. Това е станало в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението, продажбата и неправомерното използване на чужди търговски марки и на стоки, имитиращи известни марки ("Adidas", "Nike", "Guess", "Puma", "Calvin Klein", "Karl Lagerfeld", "Hugo Boss"), използвани в търговската дейност без съгласието на притежателя на изключителното право. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)