Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 13 юни 2022 г.

13 Юни 2022

В ДЪЛБОК ДОЛ НА 10 ЮНИ около 21:00 часа 21-годишен неправоспособен от с. Орешак при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал водачът, който е откаран за преглед във филиала на Спешна помощ в Троян, след което е освободен за домашно лечение. Мъжът е отказал да бъде тестван с техническо средство за алкохол, както и да даде кръв за химически анализ. Работата по случая продължава. В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

НА 12 ЮНИ ОКОЛО 21:00 ЧАСА НА ПП I-3 км 147 в посока София 21-годишен от Русе при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътна канавка. При сблъсъка е пострадал водачът, който е откаран за преглед в Спешна помощ - Луковит, след което е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна.

СИГНАЛ ЗА ПАДНАЛА КОЛА В РЕКА в с. Рибарица е получен в РУ – Тетевен, на 11 юни около 14:40 часа. На място е изпратен полицейски автопатрул като служителите са установили, че 18-годишно момиче от Червен бряг при управление на лек автомобил и преминаване по мост над река Бели Вит е паднала от него с автомобила си. В резултат на инцидента са пострадали две 16-годишни момичета от Тетевен, които са пътували в същото превозно средство. Една от пътничките е откарана за лечение в болница в София. Водачката е изпробвана с техническо средство за алкохол, като пробата й е отприцателна. По случая в РУ –Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

30-ГОДИШЕН ОТ ГАБРОВО, ПРИ УПРАВЛЕНИЕ на лек автомобил в землището на с. Български извор на 12 юни около 20:00 часа, е загубил контрол над превозното срездство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предна лява врата на паркиран извън пътното платно лек автомобил, след което е продължил движението си напред и е ударил 56-годишна пешеходка, която също е била извън платното за движение. Пострадалата жена е откарана за преглед в Спешна помощ -Тетевен, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 10 ЮНИ ОКОЛО 10:50 ЧАСА В ЛОВЕЧ на ул. «Райна Княгиня» 34-годишен мъж при управление на лек автомобил на заден ход е блъснал 76-годишен пешеходец. Пострадалият е откаран за преглед в ловешката болница, след което е освободен. Водачът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В РЕЗУЛТАТ НА ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ служители на РУ – Луковит, са установили 20-годишен жител на с. Бежаново като извършител на кражба от частен дом на мотоциклет «Симсон» без регистрационни табели. Кражбата е извършена в периода от 4 до 6 юни, а моторът е установен в гориста местност в землището на с. Бежаново. По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ – Луковит, продължават работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)