От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 30 юни 2022 г.

СИГНАЛ, ЧЕ ГРУПА ЛИЦА СЕКАТ големи клони от липи в махала "Райковска" до път за обществено ползване, е получен в РУ – Троян, на 29 юни около обяд. Полицейски автопатрул на място е установил две жени – 20-годишна от Ловеч и 58-годишна от Казанлък, и петима мъже – трима от Мъглиж (на възраст 20, 28 и 36 години), 31-годишен от Горно Трапе и 61-годишен от с. Тъжа. Лицата не са представили разрешение от Община Троян за осъществяване на такава дейност, а същевременно с действията си са предизвикали шум и са затруднявали движението на автомобили по пътното платно. Установено е, че част от лицата са секли клони на липи и в нощта на 27 срещу 28 юни в района на кръгово кръстовище на ул. "Васил Левски" в централната част на Троян.  Тогава, въпреки полицейската намеса, групата е отказала да преустанови брането на липов цвят, а също и да почисти вече отрязаните клони. На лицата са съставени актове за административно нарушение и е образувано досъдебно производство по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс. Задържани за срок до 24 часа в РУ – Троян, са тримата жители на Мъглиж и 31-годишният мъж от Горно Трапе.

НА 29 ЮНИ В РУ – ТЕТЕВЕН, Е ОБРАЗУВАНО досъдебно производство след получен сигнал от служители на ЧЕЗ АД, че от частен дом в с. Галата е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия. Работата по случая продължава.

10 НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА ОБХОДИЛИ СЛУЖИТЕЛИ на РУ – Ловеч, и Зонално жандармерийско управление - Плевен, в хода на специализирана операция по безопасност на движението и опазване на обществения ред, проведена на 29 юни на територията на община Ловеч. Полицаите са извършили проверка на 85 МПС и 115 лица, като за установени нарушения са съставили 3 акта и 9 глоби с фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"