От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 27 юли 2022 г.

ЛЕК АВТОМОБИЛ С ВОДАЧ 19-ГОДИШЕН ОТ С. БОРИМА и пътници на 35 и 34 години е спрян за проверка от полицейски автопатрул на 27 юли около 00:35 часа на пътя Ловеч-Троян в района на гара Добродан. И трите лица са криминално проявени. Първоначално водачът не се е подчинил на подадения сигнал и полицейското разпореждане за спиране, а впоследствие при извършване на проверката е установено, че той не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, като нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. В хода на последвалата проверка в превозното средство са открити и иззети две опаковки с бруто тегло около два грама, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин, а в близост до автомобила е намерена и кутия от цигари, която е изхвърлена от лицата непосредствено преди проверката и в нея е открито бяло кристалообразно вещество с общо тегло три грама, което при тестване отново е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин. Водачът е тестван с техническо средство за наркотици като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и досъдебно производство; трите лица са задържани за срок до 24 часа в РУ – Троян, и работата продължава.

НА УЛ. «ЛАКАРИЦА» В ТРОЯН ОКОЛО 00:10 ЧАСА на 27 юли 50-годишна жена от гр. Бяла черква при управление на лек автомобил и поради влошаване на здравословното състояние е загубила контрол над превозното средство и се е блъснала в склад на фирма «Калинел». Жената е изпратена за преглед в болнично заведение - без опасност за живота. Пробата й за алкохол е отрицателна.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ НА ПЪТЯ ЗА ПЛЕВЕН в землището на гр. Ловеч на 26 юли около 18:35 часа 46-годишен мъж от с. Славяни е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е починал на място. По случая е образувано досъдебно производство и работата по изясняване на причините за пътното произшествие продължава.

ТРИ РАСТЕНИЯ ОТ РОДА НА КОНОПА СА ИЗЗЕЛИ служители на РУ – Тетевен, от частен дом в града, обитаван от 25-годишен мъж. Две от растенията са били засадени директно в почвата, а третото е отглеждано в саксия. При направен полеви тест с нарко спрей растенията са реагирали на наркотично вещество канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"