От информационния бюлетин на ОДМВР–Ловеч на 15 август 2022 г.

ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА ЛОВНИЯ СЕЗОН на пернат дивеч, служители на РУ – Троян, и РУ – Ловеч, съвместно с представители на РДГ – Ловеч, са извършили проверка на ловно-рибарските дружини в селата Борима, Врабево, Абланица и Лешница. При проверките особено внимание е обърнато на правилното пренасяне на огнестрелното оръжие и боеприпаси с цел недопускане на инциденти по време на ловен излет, както и наличието на заключващ механизъм на спусковата скоба. Нарушения не са констатирани.

48-ГОДИШЕН ОТ С. ГУЛЯНЦИ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 13 август в Орешак, при управление на лек автомобил мъжът е бил спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотично вещество – кокаин. В хода на последвалите процесуално-следствени действия и извършено претърсвате на превозното средство полицаите са открили пакетче с бяло прахообразно вещество, реагирало при полеви тест отново на кокаин и пликче с бяло кристалообразно вещество, което при тестване е дало положителен резултат за метамфетамин. В РУ - Троян е започнала работа по две досъдебни производства - по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс и по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

НА 12 АВГУСТ В РУ – ТРОЯН, Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от 68-годишен мъж от София, че къщата му в с. Орешак е разбита и липсват хранителни продукти и два електрически уреда. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 13 И 14 АВГУСТ НА ТЕРИТОРИЯТА на община Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 52 лица и 29 МПС и за установени нарушения са съставили 10 глоби с фиш и 9 акта по Закона за движение по пътищата.

18-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като в нощта на 13 срещу 14 август при управление на лек автомобил в с. Торос е спрян за полицейска проверка и при тестване с техническо средство за наркотици е отчетен положителен резултат за метамфетамин. Водачът е дал и кръвна проба във филиала на Спешна медицинска помощ (ФСМП) - Луковит. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО в РУ – Луковит, след получен сигнал от 23-годишен местен жител, че на 12 август около 23.00 ч. в центъра на града е бил нападнат и удрян от познати за него лица, които са счупили и стъклата на паркирания му автомобил. Работата по случая продължава.

47-ГОДИШЕН ОТ С. ДЕРМАНЦИ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 12 август около 21.45 ч. е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.94 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"