Над 300 нарушения на скоростните режими са установени за три дни в Ловешко

Това показват данните от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата (ЗДвП), проведена в петък, събота и неделя (19 - 21 август) на територията на област Ловеч.

През трите дни пътните полицаи са извършили проверка на 220 МПС и 290 лица, като за установени нарушения са съставили 68 глоби с фиш и 20 акта по ЗДвП. Три от нарушенията са за шофиране след употреба на алкохол, с концентрация над 1.2 промила, установени са 3 неправоспособни водачи, 3 случая на неправомерно изпреварване, 1 случай на нарушение с непосредствена опасност за участниците в движението, 1 случай на шофиране след употреба на наркотични вещества, както и  други нарушения.

Пътните полицаи от ОДМВР - Ловеч са връчили 12 ел. фиша, а с помощта на технически устройства са установили 338 нарушения на скоростните режими на територията на областта.

Основни акценти в проверките на пътните полицаи в населените места са по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и към всички водачи, които нарушават скоростните ограничения в населените места и извън тях.

Полицейските операции, насочени към подобряване на пътнотранспортната обстановка, продължават и през тази седмица на територията на област Ловеч.

Шофирайте разумно!

Източник: ОДМВР - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"