От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 12 септември 2022 г.

ДВАМА ТРОЯНЦИ СА ЗАДЪРЖАНИ В РУ – ЛОВЕЧ, за притежание на наркотични вещества. Мъжете, на възраст 24 и 26 години, са били спрени за полицейска проверка на 9 септември около 15:00 часа на бул. «България» в района на автобусна спирка за гр. Троян. Установено е, че държат в джобове на дрехите си съответно около 1 грам и около 1.2 грама наркотично вещество, което при направен полеви тест е реагирало на метамфетамин.  В РУ – Ловеч, са образувани две досъдебни производства и работата продължава.

ОПЕРАЦИЯ ПО ШИРОКООБХВАТНИЯ МЕТОД е проведена на 9 септември в Угърчин. В рамките на два часа – от 09:30 до 11:30, полицейските служители са извършили проверка на 32 МПС и 47 лица, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 7 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ на пътя между Градежница и Глогово на 10 септември около 14:50 часа 33-годишен от Градежница е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в крайпътна нива. При инцидента е пострадал 34-годишен пътник в превозното средство, който е с охлузни рани, а пробите за алкохол и наркотици, направени на водача, са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. МАЛИНОВО НА ПЪТ I-4 (София-Варна) 58-годишен от Горна Оряховица при управление на влекач с ремарке, движещ се в посока Варна, е напуснал платното за движение и се е ударил в лек автомобил, паркиран в района на бензиностанция. При сблъсъка, станал на 11 септември около 19:00 часа, е пострадал водачът на товарния автомобил и трима човека от паркирания лек автомобил. Откарани са за преглед и наблюдение в болнично заведение, а по случая в РУ - Ловеч, е образувано досъдебно производство.

ДВАМА МЪЖЕ НА 23 И 18 ГОДИНИ СА ЗАДЪРЖАНИ за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 10 септември при извършена проверка в дом, обитаван от лицата в с.Торос,  полицаи са открили и иззели кутия със суха зелена тревиста маса с нето тегло 10.00 грама. След направен полеви тест веществото е реагирало на наркотично вещество ''канабис''. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Луковит.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"