Задържаха двама за извършени кражби от църкви в Априлци

Сигнал, че неизвестни лица са опитали да проникнат в църквата в с. Гумощник, след което са се отеглили с лек автомобил в неизвестна посока, е постъпил в РУ – Троян, на 28 октомври около 5:00 часа. Малко по-късно е установено, че от два храма в гр. Априлци са отнети банкноти и монети след разбиване на катинарите на поставени в тях кутии за дарения.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които в гориста местност служители на ОДМВР – Плевен, са установили лек автомобил и са задържали лицата в него – 44-годишен криминално проявен от Плевен и 26-годишен криминално проявен от Павликени. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в превозното средство, с което са се придвижвали двамата мъже са, установени множество вещи и предмети. При обиска на задържаните са намерени и наркотични вещества. Задържането на лицата е в резултат на съвместна операция на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в София, Плевен, Ловеч и Габрово.

Двамата мъже са разпитани и привлечени в качеството си на обвиняеми, а с постановление на прокурор са задържа-ни за срок от 72 часа в следствения арест в Ловеч. Работата по случая продължава с оглед на документиране на цялостната престъпна дейност на лицата. По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"