От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 ноември 2022 г.

50-ГОДИШЕН КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН И ОСЪЖДАН е установен след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Троян, като съпричастен към извършена кражба на музикална уредба от частен дом в с. Орешак. Сигнал за кражбата е получен на 10 ноември, като в хода на работата и последвалите процесуално-следствени действия полицейските служители са извършили претърсване на имот в Троян, обитаван от 50-годишния мъж, където открадната вещ е открита. При работа с лицето е установено, че за времето от м. юни до 10 ноември 2022 г. той е извършил още 5 кражби от имоти в кв. «Ливадето», при които е отнел две моторни косачки, ъглошлойф, домашна посуда и др. Част от вещите са открити и иззети от дома му по съответния ред. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето.

8 ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ СА РЕГИСТРИРАНИ на територията на Ловешка област в дните от петък до неделя (11 – 13 ноември). При инцидентите са пострадали 11 човека и са нанесени материални щети по превозните средства. Няма данни участниците в пътните инциденти да са употребили алкохол или наркотици.

През почивните дни на територията на областта са проведени специализирани операции за подобряване на пътната обстановка в региона, като за констатирани нарушения служителите на Пътна полиция са съставили общо 12 акта и 110 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата.

НА 12 НОЕМВРИ В РУ – ЛОВЕЧ, Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че около 03.00 часа от търговски обект на ул. «Васил Левски» в града са отнети 3 кутии цигари и парична сума. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ (12 И 13 НОЕМВРИ) СЛУЖИТЕЛИ на РУ – Ловеч, и ДГС – Ловеч, са извършили проверка на ловно-рибарска дружина - Летница. Проведен е инструктаж на ловците, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Проверени са 12 ловци като нарушения не са констатирани.                                     

28-ГОДИШЕН ОТ УГЪРЧИН Е УСТАНОВЕН КАТО ИЗВЪРШИТЕЛ на незаконна сеч в землището на града. На 12 ноември в РУ – Угърчин, е получен сигнал за извършена незаконна сеч в наследствена гора. Мястото е посетено от служители на местното районно управление и РДГ - Ловеч. Констатирана е незаконна сеч на 5 дървета от цер с обща кубатура около 10 пр. м3 от категорията дърва за огрев. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и извършителят – 28 годишен от Угърчин. Служителите на РДГ –Ловеч, се изготвили два констативни протокола и един акт по Закона за горите, а в РУ – Угърчин, е започнала проверка за престъпление по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

29-ГОДИШЕН ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в местното районно управление на МВР, след като на 10 ноември около 18.00 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Петър Иванчев» с посока към ул. «Княз Имеретински» след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство.

НА 12 НОЕМВРИ В РУ – ЛОВЕЧ, Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО срещу 47-годишен от Ловеч, който около 22.45 ч. е установен да управлява лек автомобил в ж.к. «Младост» след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила. Водачът е задържан в РУ – Ловеч, за срок до 24 часа.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"