От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 15 ноември 2022 г.

ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В ТРОЯН са иззети над 350 артикула (анцузи, обувки, тениски, блузи, шапки, суитчъри, долнища и др.), носещи логото на световни спортни марки, които се използват без съгласието на притежателя на изключителното право. Полицейската операция е проведена на 14 ноември с участието на служители от РУ – Троян, и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Ловеч.  В рамките на предприетите действия е извършена проверка на два търговски обекта в града като полицаите са иззели 75 артикула от единия магазин и 285 стоки имитиращи известни марки от другия магазин. По случая в РУ – Троян, са образувани две досъдебни производства за престъпление по чл.172б, ал.1 от Наказателния кодекс, а артикулите, имитиращи световни марки дрехи и обувки, са иззети по съответния ред.

65-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН В РУ – ТРОЯН, за срок до 24 часа, след като на 14 ноември около 22.00ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо устройство е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.47 промила. По случая е образувано бързо производство и РУ – Троян, продължава работа.

В СЕДМИЦАТА ОТ 7 ДО 14 НОЕМВРИ на територията на община Луковит е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната и битовата престъпност и контрол по безопасност на движението по пътищата и намаляване на пътния травматизъм, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 380 лица, проверили са 304 МПС, като за установени нарушения са съставили 105 акта по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), 32 акта по Закона за българските лични документи, един акт по Указа за борба с дребното хулиганство, 12 глоби с фиш по ЗДвП и са задържали 5 лица.

НА 14 НОЕМВРИ ОКОЛО 21 ЧАСА В ЛОВЕЧ на кръстовището, образувано между ул. "Княз Имеретински" и ул."Тодор Каблешков", 48-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 14-годишно момче, което е пресичало пътното платно. Детето е откарано за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ с лека телесна повреда. Водачът на превозното средство е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"