От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 16 ноември 2022 г.

29-ГОДИШЕН, КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН И ОСЪЖДАН, е задържан за срок до 24 часа в РУ – Троян, за притежание на наркотични вещества. На 15 ноември полицейски служители са извършили проверка на частен адрес в града, обитаван от друго криминално проявено лице, където са установили общо четирима мъже на възраст от 29 до 37 години, всички известни на полицията. При извършен обиск на лицата в 29-годишния е открито пакетче с 1 грам метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

В РУ - ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след като на 15 ноември 56-годишен мъж е установен да управлява лек автомобил в града с поставени отличителни знаци на таксиметров автомобил без да притежава надлежно разрешение по Закона за автомобилните превози. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

КРАЖБАТА НА ПОКРИВНА ПРОФИЛИРАНА ЛАМАРИНА, около 30 малки и големи метални врати и неопределен брой метални преградни боксове, отнети в периода от 25 октомври до 14 ноември от сградата на бивш свинарник, разположен в землището на с. Пресяка, се разследва в РУ – Ловеч. В хода на работата и при извършен оглед край село Горан са открити и иззети 30 профилирани листа ламарина, които според собственика на обекта в с. Пресяка, са отнети от неговия имот. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 15 НОЕМВРИ В ГР. ЛУКОВИТ СЛУЖИТЕЛИ на местното районно управление са провели операция по широкообхватния метод, в хода на която са извършили проверка на 31 лица и 31 МПС, като за установени нарушения са съставили 19 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Полицейска операция по широкообхвания метод е проведена през вчерашния ден и в Ловеч, като за времето от 14.00 ч. до 15.30 ч. служители на сектор Пътна полиция и на РУ –Ловеч, са проверили общо 50 МПС и 60 лица, като за констатирани нарушения са съставили 1 акт и 4 глоби с фиш по ЗДвП и са установили едно лице,  обявено за издирване.              

В СЕДМИЦАТА ОТ 7 ДО 14 НОЕМВРИ НА ТЕРИТОРИЯТА, обслужвана от РУ – Тетевен, е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 223 лица и 196 МПС, съставили са 13 акта и 63 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, 6 акта по Закона за българските лични документи и са задържали 3 лица.

38-ГОДИШЕН ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР след като на 15 ноември около 01.00 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Търговска» в града след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 15 НОЕМВРИ ОКОЛО 19.00 Ч. В ЛОВЕЧ след получен сигнал служители на РУ – Ловеч, са спрели за проверка лек автомобил с водач 34-годишен и пътник на същата възраст с постоянен адрес Варна. При извършен личен обиск на лицата и превозното средство е открита част от цигара със суха тревиста маса, която при тестване с полеви тест е реагирала на канабис, и хартиен лист с кристалообразно вещество с бруто тегло 9,1 грама, което при тестване е дало положителен резултат на метамфетамин. С помощта на техническо средство е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества. В хода на последвалите процесуално-следствени действия е извършена проверка в жилище, обитавано от лицето, където са открити шишета с общо около 2 литра мътна течност, различни по вид опаковки със суха зелена тревиста маса и хартиено пакетче, съдържащо кристалообразно вещество с бруто тегло 0,05 грама, реагиращо на метамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ – Ловеч. Образувано е досъдебно производство и работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"