От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 21 ноември 2022 г.

18-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ОТ ТРОЯН, при управление на лек автомобил на пътя Добродан – Врабево на 18 ноември около 21.00 часа, е напуснал пътното платно и се е преобърнал вляво по посока на движението си. При инцидента са пострадали водачът и 18-годишен пътник в превозното средство, които са откарани за преглед в болница и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт за  нарушение на Закона за движение по пътищата.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ в Луковит на 20 ноември около 17.24 часа 40-годишен от София е блъснал 16-годишно момиче, което е излязло внезапно на пътното платно. Момичето е откарано за преглед във ФСМП с наранявания, но без опасност за живота. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са му отрицателни. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство.

НА 19 НОЕМВРИ ОКОЛО 09.30 Ч. НА ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ I-3 км 187+845 26-годишна жена от Правец при управление на лек автомобил в посока към гр. Ябланица е извършила маневра - завой наляво за навлизане в земен път, и не е пропуснала лек автомобил, който в този момент е извършвал маневра изпреварване. Последвал е удар между двете превозни средства, в резултат на който е пострадала 26-годишната водачка. Тя е прегледана във ФСМП – Ябланица, и е освободена за домашно лечение. Съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

20-ГОДИШНА ОТ ЛОВЕЧ Е ПОСТРАДАЛА при пътен инцидент след като на 19 ноември около 07.30 ч. при управление на лек автомобил на третокласен път 3505 при км 2+750 е загубила контрол над превозното средство и се е блъснала в крайпътна мантинела. Водачката е откарана за преглед в ловешката болница, след което е освободена за домашно лечение. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 20 НОЕМВРИ ОКОЛО 20.30 Ч. В ЛОВЕЧ на ул. «Цар Иван Александър» неустановено към момента превозно средство е блъснало намиращия се на пътното платно 31-годишен пешеходец. Потърпевшият е настанен за лечение в болница в Плевен в тежко състояние. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

ТРИМА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ МЪЖЕ от с. Галата на възраст 23, 27 и 31 години са задържани за срок до 24 часа в РУ - Ябланица, след като на 18 ноември след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Ябланица, и РУ – Тетевен, са установени като извършители на кражба на около 250 литра дизелово гориво. Горивото е отнето в нощта на 16 срещу 17 ноември от паркиран на автомагистрала „Хемус“ товарен автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ябланица.

32-ГОДИШЕН ОТ СТАРА ЗАГОРА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 18 ноември около 17.00 ч. при управление на товарен автомобил в с. Дерманци е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Водачът е предал доброволно на полицейските служители пакетче с 1 грам прахообразно вещество – метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължава РУ - Луковит.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

ТЕТЕВЕН – на 18 ноември полицейски служители от местното районно управление са извършили проверка на 62 лица и 56 МПС като за установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставили 4 акта и 23 глоби с фиш.

ТРОЯН - в периода от 11 до 18 ноември на територията на общината е проведена специализирана операция за подобряване на пътната обстановка, при която полицаи са извършили проверка на 345 лица и 308 МПС като за установени нарушения са съставили 26 акта по Закона за движение по пътищата (ЗДвП)  и Закона за българските лични документи и 96 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП, и са задържали три лица.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"