От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 25 януари 2023 г.

НА 24 ЯНУАРИ ПРИ СЪВМЕСТНА ОПЕРАЦИЯ на служители на РУ – Троян, и представители на РДГ - Ловеч, насочена към противодействие на престъпленията в горското стопанство, е задържан 23-годишен мъж от с. Голяма Желязна. Установено е, че лицето незаконно е добило 4 пространствени куб. метра дърва за огрев, които е продал на свой съселянин. Същото количество дърва без контролна горска марка е открито и пред дома на задържания мъж, а той е установен да управлява дерегистриран през 2016 г. автомобил УАЗ. На мъжа са съставени актове по Закона за движение по пътищата и Закона за горите, образувана е проверка и е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, като работата по случая продължава.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ по ул. „Симеон Велики“ в Троян на 24 януари около 10:30 часа 76-годишен мъж е самокатастрофирал. В резултат на произшествието водачът е с охлузни рани, прегледан е и освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела над 1.2 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и РУ - Троян продължава работа.

28-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 24 януари около 14:30 часа при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка в Тетевен и пробата му за наркотични вещества е отчела наличие на канабис. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в дрехите на водача е открита опаковка със суха зелена тревиста маса с бруто тегло 2.32 грама. При полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Мъжът е задържан, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство.

В хода на работата по случая е извършено претърсване и в жилище в Тетевен, обитавано от 25-годишна жена. Там полицейските служители са открили кутийка с канабис с тегло 0.54 грама, както и опаковка с бяло прахообразно вещество, реагиращо при направен полеви тест на метамфетамин, с бруто тегло 0.40 грама. Младата жена е задържана, а в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство.

НА 24 ЯНУАРИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 09:00 ДО 11:00 ЧАСА на територията на Луковит е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 40 лица и 33 МПС, като за установени нарушения са съставили 3 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"