От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 30 януари 2023 г.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ, насочена срещу битовата престъпност и за подобряване на пътната обстановка в региона, е проведена на територията на община Троян в периода от 20 до 27 януари. В хода на предприетите действия полицейските служители са проверили 242 лица и 228 МПС, като за установени нарушения са съставили 19 акта и 54 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 11 акта по други закони и 3 лица са задържани.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ – ЛОВЕЧ, и Държавно горско стопанство – Ловеч, са извършили на 28 януари проверка на ловно-рибарски дружини в гр. Летница и с. Крушуна. Проверени са общо 14 ловци, участващи в ловните излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба. Няма констатирани нарушения.

СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ на 28 януари около 01:00 часа, служители на РУ- Луковит са посетили адрес в с. Бежаново, където е възникнал конфликт между двама местни жители. Единият от мъжете е бил във видимо нетрезво състояние и агресивен както към опонента си, така и към пристигналите на място полицейски служители и е отказал да изпълни многократно отправено към него полицейско разпореждане. Мъжът, който е на 32 години, е задържан за срок до 24 часа в помещение за временно задържане в РУ - Луковит, съставен му е акт по чл.257, ал.1 от Закона за МВР и е предупреден писмено с протокол по чл.65 от Закона за МВР.

НА 27 ЯНУАРИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 10.00 Ч. ДО 18.00 Ч. на територията, обслужвана от РУ – Тетевен, е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 77 МПС и 94 лица и за установени нарушения по Закона за движение по пътищата са съставили два акта и 8 глоби с фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"