От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 1 февруари 2023 г.

6 ЛИЦА НА ВЪЗРАСТ ОТ 19 ДО 33 ГОДИНИ СА ЗАДЪРЖАНИ в РУ – Троян, за срок до 24 часа по подозрение в държане и разпространение на наркотични вещества. На 31 януари след получен сигнал и предприети незабавни действия служители на РУ – Троян, са спрели за проверка лек автомобил, с който са се придвижвали част от лицата. В хода на процесуално-следствените действия и последвалата проверка на превозното средство на различни места в автомобила е открита суха зелена тревиста маса -канабис с бруто тегло 26 грама. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СЪВМЕСТНА ОПЕРАЦИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ, свързани с добива, транспортирането, съхранението, преработката и търговията с дървесина, са провели на 31 януари служители на РУ - Тетевен, Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч, и Държавно горско стопанство (ДГС) – Тетевен. Извършени са проверки в обекти на територията на община Тетевен. Установени са общо 6 нарушения по Закона за горите, за които компетентните служители са съставили 6 акта за съхранение на незаконно добити дърва за огрев.

ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НЕЗАКОННО ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ е задържан в РУ – Тетевен, 38-годишен от с. Глогово. На 31 януари служители на местното районно управление са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 44-годишен мъж от Глогово и пътник - 38-годишен жител на същото село. При проверка на превозното средство полицейските служители са открили гладкоцевно ловно оръжие с неустановен сериен номер, като пътникът в превозното средство е информирал, че е негово и не притежава документи, каквито се изискват по закон. По случая в РУ- Тетевен, е започнало бързо производство, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работа по случая продължават служителите на РУ - Тетевен.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

ЛУКОВИТ - на 31 януари за времето от 9 до 11 часа в града е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, в хода на която служителите са извършили проверка на 35 МПС и 35 лица, като за установени нарушения са съставили 11 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

ЛОВЕЧ – за времето от 14:00 до 15:30 часа на 31 януари полицейските служители са проверили 60 МПС и 78 лица, като за констатирани нарушения са съставили един акт и 10 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 3 електронни фиша.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"