От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 2 март 2023 г.

СЛЕД СИГНАЛ ЗА НЕЗАКОННА ПРОДАЖБА НА ЛЕКАРСТВА, на 1 март служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – Ловеч, и ТД НАП-Велико Търново, са извършили контролни покупки на лекарства в магазин за хранителни стоки и битова химия в ж.к. «Младост». В хода на последвалите процесуално-следствени действия в търговския обект са намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства -турско производство, а във връзка с констатирани административни нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и установен служител без трудов договор, на място са извикани представители на Областна дирекция "Безопасност на храните", НАП и Инспекцията по труда и за констатираните нарушения са започнали административни производства. За установената нерегламентирана търговска дейност с лекарства и медикаменти по случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.324, ал.2 от Наказателния кодекс и работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.      

СЛЕД СИГНАЛ, ПОЛУЧЕН В РУ – ТЕТЕВЕН, и проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на 1 март полицейски служители са установили мъж на 25 и жена на 22 години като съпричастни към кражбата на 1500 лева и неустановена към момента сума евро, извършена в периода от 24 февруари до 1 март от частен дом в с. Български извор. Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Тетевен, и работата по установяване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава. Образувано е досъдебно производство.

СЛЕД ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, проведени от служители на РУ - Тетевен, 24-годишен мъж от града е установен като съпричастен към разбиването на вендинг автомат, поставен на улица в Тетевен. Работата по случая продължават служители на местното полицейско управление, образувана е проверка. 

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Ябланица - в периода от 20 до 28 февруари в хода на специализирана операция за подобряване на пътната обстановка в региона полицейски служители са извършили проверка на 340 лица и 330 МПС, като за установени нарушения са съставили 16 акта и 86 глоби с фиш.

Ловеч – на 1март за времето от 14.00 ч. до 15.30 ч. на бул. «Освобождение» е проведена операция по пътна безопасност по широкообхватния метод, в хода на която са проверени 18 МПС и 22 лица, като са съставени 2 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата.

На снимките в галерията: Лекарствата, намерени и иззети от търговския обект в ж.к. „Младост“ в Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"