Мащабна операция в Ловешко срещу престъпността и нерегламентирания таксиметров превоз на хора

На 14 март на територията на Ловешка област е проведена специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и извършване на проверки на лица и автомобили, осъществяващи таксиметров превоз на хора в нарушение на действащото законодателство. Предприетите действия са с участието на служители от ОДМВР - Ловеч, ДАНС и районните управления на МВР на територията на областта.

На територията, обслужвана от Районно управление – Троян, е извършена проверка на 17 автомобила, осъществяващи таксиметров превоз на хора. Няма установени данни за престъпления, но са съставени 3 акта за административно нарушение на Наредба 34, за които предстои уведомяване на Областен отдел "Автомобилна администрация" – Ловеч.   

В Тетевен в хода на проверките при два автомобила, обозначени като таксиметрови, с водачи съответно на 61 и на 47 години е установено, че извършват нерегламентиран превоз на пътници, без необходимите разрешителни документи за упражняването на такъв вид дейност. В РУ – Тетевен, са образувани две досъдебни производства по чл.324, ал.1 от Наказателния кодекс (НК).  По време на операцията е образувано и бързо производство срещу 33-годишен водач на товарен автомобил, който е управлявал превозното средство без поставени на него регистрационни табели.

В Ловеч през вчерашния ден е извършена проверка на 7 таксиметрови превозни средства за установяване на водачи извършващи нерегламентиран превоз на хора. Установен е 1 случай, при който 32-годишен водач на таксиметров автомобил превозва хора без да притежава необходимите разрешителни документи за такъв вид дейност. Образувано е досъдебно производство по чл. 324, ал.1 от НК и лицето е задържано за срок до 24 часа. В рамките на полицейската операция на територията на областния град са проверени още 41 МПС и 73 лица, като за установени нарушения са съставени 3 акта и 12 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Образувано е и 1 бързо производство, след като за проверка е спрян товарен автомобил «Фиат Дукато» с водач 40-годишен жител на Ловеч и пробата му за наркотици, извършена с техническо средство е дала положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

В Луковит в хода на предприетите действия последователно е направена проверка на 3 таксиметрови автомобила, с които се е извършвал превоз на пътници. При последвалата проверка на водачите и документацията на превозните средства е констатирано, че те осъществяват обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, каквито се изискват по нормативен акт. За случаите в РУ - Луковит са образувани 3 досъдебни производства по чл. 234г от НК, а водачите – двама по на 47 години и един на 58 години, са задържани за срок до 24 часа в местното районно управление.

Работата по случаите продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"