От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 16 март 2023 г.

ОПЕРАЦИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ по широкообхватния метод е проведена в Троян на 15 март за времето от 13:30 до 15:30 часа. Проверени от полицейските служители са 23 леки и 11 товарни автомобила и общо 34 лица, като за установени нарушения са съставени 7 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Операция по пътна безопасност е проведена и на територията на Ловеч, като за времето от 14:00 до 15:30 часа на бул. «Освобождение» служители на РУ – Ловеч, са извършили проверка на 28 МПС и 38 лица и за установени нарушения са съставили 1 акт и 4 глоби с фиш по ЗДвП.

43-ГОДИШЕН ОТ С. БОРИМА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като в полицията е получен сигнал, че лицето е нанесло побой на позната на него 47-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство по чл.143, ал.1 от Наказателния кодекс и работа продължава РУ - Троян.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ - ТРОЯН СА УСТАНОВИЛИ 35-годишен криминално проявен жител на града, който от началото на месец март е извършил две кражби на хранителни продукти и алкохол от търговски обект в града и от вилна постройка. Мъжът е привлечен като обвиняем и разпитан пред служебен защитник. Работа продължават служителите на РУ - Троян.

29-ГОДИШЕН ОТ С. ГЛОГОВО Е ЗАДЪРЖАН за кражби от търговски обекти. На 15 март след проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ – Ябланица, са установили и задържали 29-годишен жител на Глогово, който в нощта на 14 срещу 15 март е взломил два магазина в града. От първия обект липсват около 4-5 стека цигари и монетник със сумата от около 200 лв., а от втория магазин са отнети около 20 лв. на монети. По случаите са образувани две досъдебни производства и работа продължават служителите на РУ - Ябланица.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР «ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ» при ОДМВР – Ловеч, са иззели 20 кг насипен тюттюн без български акцизен бандерол, от автомобил, паркиран в близост до Кооперативен пазар - Ловеч. Тютюнът е бил поставен в полиетиленови пликове, а водач на превозното средство е 65-годишен жител на с. Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

СЛЕД ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ служители на районното управление на МВР в Тетевен са установили 18-годишна от града като извършител на взломяване на вендинг машина, разположена на улица «Трети март». По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"