19-годишен е задържан за убийството на майка си в Ловеч

Младежът е задържан на 1 май от служители на РУ - Ловеч, след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от криминалисти на РУ - Ловеч и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП).

На 20 февруари 2023 г. синът е обявил в РУ - Ловеч, че 52-годишната му майка от 13 февруари е напуснала квартирата, която двамата обитават в Ловеч и оттогава е в неизвестност. След като жената е обявена за общодържавно издирване, криминалисти от РУ – Ловеч, са започнали оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които тялото на жената е открито в избено помещение в сградата, която е обитавала.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс.  След привличането му в качеството на обвиняем за убийството на майка му, с постановление на наблюдаващия прокурор от ОП – Ловеч, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Ловеч, за вземането на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на извършителя.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Ловеч.

Източник: ОДМВР - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"