От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 22 май 2023 г.

22-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ – ТРОЯН, за срок до 24 часа, след като на 20 май около 21.00 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е дала положителен резултат за амфетамин. На водача е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за химически анализ на кръвна проба. По случая е образувана проверка и работа продължават служителите на РУ - Троян.

СЛЕД ПОРЕДИЦА ОТ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, служители на РУ – Ловеч, и РУ – Левски, са установили и задържали на 18 май 55-годишен мъж, който в периода от 23 април до 14 май е бил част от схема за извършването на три телефонни измами. Мъжът, в качеството си на «муле», е транспортирал парични суми от адресите на трима потърпевши до територията на Румъния. Измамите, които са извършени на територията на общините Ловеч и Левски, са  причинили финансова вреда на засегнатите лица на стойност 27 700 лв. По случаите в РУ – Ловеч, има образувани две досъдебни производства и преписка. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по едно от досъдебните производства. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратурата - Ловеч.                                                    

НА 19 МАЙ ОКОЛО 16.00 Ч. В С. ЗЛАТНА ПАНЕГА при слизане от паркиран на тротоара лек автомобил 15-годишно момиче е било ударено от движещ се в посока към Луковит друг лек автомобил, като водачът му не е спрял и е продължил движението си. По случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и продължава работата по установяване на МПС-то и водача му. Потърпевшото момиче е откарано за преглед в болнично заведение, където е установена фрактура на ляв лакът. Работата по случая продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ          

В седмицата от 12 до 19 май на територията, обслужвана от РУ - Троян, е проведена специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и за подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия полицейските служители са проверили 273 лица и 248 МПС, като за установени нарушения са съставили 6 акта и 59 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 23 акта по други закони.

Ловеч – на 19 май, в хода на специализирана операция, полицейските служители са обходили 10 населени места на територията на общината, проверили са 3 заложни къщи, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и 2 автоморги. Проверили са също така 29 лица и 22 МПС, като за установени нарушения са съставили 3 фиша по ЗДвП.

Само за дните от 18 до 21 май на територията на област Ловеч са проверени 254 лица и 206 МПС и за констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 10 акта и 32 глоби с фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"