От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 29 май 2023 г.

НА 28 МАЙ ОКОЛО 02.00 Ч. В РУ ТРОЯН, е получен сигнал за счупени стъкла и странични огледала на паркиран на тротоар в града лек автомобил. Превозното средство е собственост на 57-годишна жена. Работата по случая продължава, в РУ- Троян, е образувано досъдебно производство.

НА 28 МАЙ В ТРОЯН ЗА ВРЕМЕТО ОТ 00.00 ЧАСА ДО 04.00 ЧАСА е проведена специализирана полицейска операция в питейни и увеселителни заведения. Проверени са 5 обекта, като не са установени лица в нарушение на разпоредбите на чл.8, ал.3 и ал.4 от ЗЗД. В хода на операцията на площад "Възраждане" в града за проверка е спрян 26-годишен криминално проявен, като в чантичка, държана от лицето, е открито бяло кристалообразно вещество. В хода на последвалите процесуално-следствени действия и личен обиск е установено, че веществото реагира на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 27 МАЙ ОКОЛО 05.00 Ч. НА УЛ. «ГЕН. КАРЦОВ» В ТРОЯН 34-годишна неправоспособна при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е ударила в еластична мантинела. При инцидента е пострадал 41-годишен пътник в превозното средство, който е прегледан на място от екип на Спешна помощ и е освободен за домашно лечение. Водачката е изпробвана за алкохол с техническо средство, като пробата е отчела 1.77 промила в издишания въздух. Съставени са й два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата и е задържана за срок до 24 часа, а по случая в РУ – Троян, е започнато бързо производство.

В РУ – ТРОЯН, Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО, а 69-годишен е задържан за срок до 24 часа, след като на 27 май около 18.20 ч. при управление на лек автомобил в града мъжът е спрян за полицейска проверка и при тестване за алкохол техническото средство е отчело 1.40 промила в издишания въздух. Водачът е отказал да даде кръв за химически анализ. Работата по случая продължава.

НА 27 МАЙ МАЛКО СЛЕД 22.00 Ч. НА АДРЕС В ЛУКОВИТ е възникнал скандал и е последвало сбиване между група лица. На място е изпратен полицейски патрул, като са установени четирима мъже, на възраст от 20 до 74 години. Един от участниците - на 25 години, е откаран в болница с рана на главата. По случая е започнала проверка и се изясняват всички обстоятелства и причини за инцидента. Работа продължават служителите на РУ - Луковит.

32-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ - ЛОВЕЧ, след като на 27 май около 22.00 ч. при управление на лек автомобил по бул. «Велико Търново» е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела положителен резултат за употреба на канабис. Водачът е дал и кръвна проба за медицински анализ. По случая в РУ – Ловеч, е образувана проверка и работата продължава.

НА 26 МАЙ СЛЕД ПОЛУЧЕН И ОТРАБОТЕН СИГНАЛ, служители на РУ – Тетевен, са извършили проверка в частен дом в града. Непосредствено преди проверката 29-годишна жена е забелязана да изхвърля пластмасова опаковка. На място е извършен оглед и в хода на последвалите процесуално-следствени действия е установено, че в опаковката има общо 5 пакетчета, съдържащи бяло кристаллообразно вещество с бруто тегло около 4 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, а жената е задържана за срок до 24 часа.                                                       

В РУ – ЛОВЕЧ, Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че в нощта на 25 срещу 26 май от имот в село Славяни са отнети шлифовалка, виброшлайф, ъглошлайф и тример за косене. Работата по случая продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"