От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 юли 2023 г.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЗАВОД ЗА ФУРАЖИ в гр. Ловеч е получен в РСПБЗН – Ловеч, на 10 юли около 18:25 часа. Първоначално към мястото на произшествието са изпратени 3 противопожарни екипа, като е установено, че гори склад за съхранение на кучешка храна. Последвало е изпращане на допълнителни екипи от Ловеч и Троян. Няма пострадали хора. Огънят е унищожил част от сградата, суровини, опаковки и готова продукция, като точният размер на щетите предстои да бъде изяснен. Предотвратено е разрастването на пожара към разположените в непосредствена близост други сгради и помещения. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата по изясняване на причините за произшествието продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч. 

В СЕДМИЦАТА ОТ 3 ДО 10 ЮЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 196 лица и 136 МПС, като за установени нарушения са съставили 14 акта и 46 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 14 акта по Закона за българските лични документи и са заснели общо 364 клипа за нарушения на скоростните режими, от които 35 в тъмната част на денонощието.

НА 10 ЮЛИ ОКОЛО 12.10 Ч. НА ПП I-4 В РАЙОНА НА С. КИРЧЕВО 46-годишен при управление на влекач с прикачено към него полуремарке е ударил в задната част движещия се пред него лек автомобил, управляван от 18-годишна, която е изчаквала насрещно движещите се автомобили, за да извърши маневра завой наляво. В резултат на удара е пострадало 16-годишно момиче, което е пътувало в лекия автомобил. То е прегледано в болнично заведение и е освободено за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 46-годишния мъж е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В РУ- ЯБЛАНИЦА, ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА Е ЗАДЪРЖАН 79-ГОДИШЕН от с. Български извор, който на 10 юли около 12.00 ч. в землището на с. Брестница е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.45 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Ябланица, продължават работа.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"