От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 24 юли 2023 г.

НА 21 ЮЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ РУ ТРОЯН, е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 74 лица и 62 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 протокол по чл. 65 от Закона за МВР, 5 протокола по чл. 81 от Закона за МВР, проверен е 1 пункт за черни и цветни метали, 2 автоморги и 2 търговски обекта. За установени нарушения са съставени 3 акта по Закона за движение по пътищата и е образувано 1 досъдебно производство. Съвместно със служители на Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч, и Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян, са проверени 7 МПС, превозващи дървесина, 3 склада за  обработка на дървесина и 1 действащо сечище в частен горски фонд, като са констатирани 3 нарушения на Закона за горите, касаещи съхранение и превоз на 16 пространствени куб. метра дървесина без документи, доказващи законния й произход, за което служителите на РДГ са съставили констативни протоколи и предстои съставянето на акт по Закона за горите.

НА 21 ЮЛИ ОКОЛО 18.45 Ч. НА ПЪТ 357 с посока на движение към с. Орешак 26-годишен при управление на лек автомобил и подаден сигнал за спиране със стоп палка от полицейски служители не е спрял и е продължил движението си вдясно по път с бетонна настилка (водещ към фирма) и несъобразявайки скоростта си с релефа на местността, на лява крива излиза вдясно от пътя, където се е преобърнал. При произшествието са нанесени материални щети по превозното средство и леко е пострадало малко дете, което е пътувало в колата. Детето е прегледано в троянската болница и е освободено за домашно лечение. Водачът през цялото време е оказвал съпротива да му бъде оказана помощ. Отказал е да бъде тестван за наркотици, а пробата му за алкохол, направена с техническо средство, е отчела 2.13 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство, лицето е задържано за срок до 24 часа и работата продължава.

НА 23 ЮЛИ ОКОЛО 20.00 Ч. НА ПЪТЯ ТРОЯН-ЛОВЕЧ 67-годишен при управление на лек автомобил и извършване на маневра, свързана с навлизане в съседна пътна лента, за да завие наляво за навлизане по друг път, не се е съобразил с преминаващия покрай него мотоциклет с водач 47-годишен и го блъска. И двамата водачи са невредими, нанесени са материални щети по превозните средства. Пробите им за алкохол са отрицателни, а полицаи от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Ловеч, са съставили акт за нарушение на Закона за движение по пътищата на водача на лекия автомобил.

НА 21 ЮЛИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 09.00 ДО 17.30 Ч. на територията на Ловеч е проведена специализирана операция. Полицейските служители са обходили 10 населени места, проверили са 30 МПС и 48 лица и за установени нарушения са съставили 8 глоби с фиш по ЗДвП и е образувано 1 досъдебно производство. Проверени са още 3 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.

НА 23 ЮЛИ ОКОЛО 18.00 Ч. НА ПЪТЯ ОТ С. ОРЛЯНЕ КЪМ С. РАДЮВЕНЕ 26-годишен при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е леко пострадал, прегледан е в болница и е освободен. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

НА 21 ЮЛИ ОКОЛО 18.10 Ч. В С. ДЕРМАНЦИ за полицейска проверка е спрян лек автомобил с водач 48-годишен мъж. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отчела резултат от 2.17 промила в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа в РУ - Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

29-ГОДИШНА ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 21 юли около 21.40 ч. в с. Карлуково е установена да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление в съответната категория и в едногодишен срок от наказването й по административен ред за същото нарушение. Жената не е задържана в местното районно управление поради здравословни причини. РУ – Луковит, продължава работа по случая, образувано е досъдебно производство.

56-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Луковит, след като на 22 юли около 18.00 ч. в с. Румянцево е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, направена с техническо средство, е отчела 2.63 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и РУ – Луковит, продължава работа.

СЛЕД ПРОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ служители на РУ – Угърчин, са установили 5 непълнолетни лица, които са отнели торба с портфейл от възрастен мъж. На 20 юли около 23.45 ч. в Угърчин едно от децата е блъснало 88-годишен мъж и са му отнели торбата, която е носил, със съдържащи се в нея портфейл със сумата от 160 лв., мобилен телефон, халка с ключове и лична карта. Младежите са взели само парите, а чантата с всички останали вещи е изхвърлена в двор на необитаема къща. Част от отнетата парична сума също е установена и е върната на собственика. Работа по случая продължава РУ – Угърчин. Образувано е досъдебно производство.

В РЕЗУЛТАТ НА ПРОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ от служители на РУ - Тетевен, 41-годишен е установен като извършител на кражба на велосипед, оставен пред заведение в Тетевен. Отнетата вещ е открита и иззета по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

21-ГОДИШЕН ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в местното Районно управление на МВР, след като на 22 юли около 12.20 ч. лицето е спряно за полицейска проверка и е установено, че държи метална цилиндрична кутийка (гриндрер) за мелене на марихуана. В цилиндричния съд е намерена суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви тест е реагирала на канабис, с общо бруто тегло 0,8 грама. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"