От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 25 юли 2023 г.

В ОРЕШАК НА 24 ЮЛИ ОКОЛО 23.30 ЧАСА 21-годишен при движение в посока с. Черни Осъм в участък в ремонт, обозначен с пътени знаци А23, В2 и Г8, навлиза след знак, забраняващ навлизането на ППС, и се удря в паркирана вляво на пътното платно фреза, след което продължава движението си и се блъска в паркирания вдясно на пътното платно специален автомобил «Мерцедес». Пробата за алкохол на водача е отрицателна, прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ РУ – ТЕТЕВЕН, в периода 17 - 24 юли е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 249 лица и 205 МПС, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 64 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 14 акта по Закона за българските лични документи, 3 протокола по чл.64 и 65 от Закона за МВР, връчили са 18 електронни фиша и са заснели с помощта на технически средства 140 нарушения на скоростните режими.

НА 24 ЮЛИ ОКОЛО 23.30 Ч. НА ПЪТЯ СОФИЯ - РУСЕ в района на с. Златна Панега 33-годишен при управление на лек автомобил «Алфа Ромео» и движение в посока Русе е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и е последвал удар в предпазна бетонна стена. След удара превозното средство се е завъртяло странично и е продължило да се движи, като се е удрило с лявата си странична част в предна част на паркиран на тротоара товарен автомобил Рено "Мастер". Последвало е завъртане на «Алфа Ромео»-то, което е останало перпендикулярно на пътното платно. При произшествието са пострадали две пътнички в лекия автомобил, на 24 и 23 години, които са откарани за преглед и лечение във Филиал за спешна медицинска помощ - Луковит. На водача е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба. По случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1"б" от Наказателния кодекс.

33-ГОДИШЕН ОТ СОФИЯ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 24 юли около 19.00 ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка на улица в Тетевен и пробата му за наркотици е показала положителен резултат за употреба на канабис. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за анализ. По случая в РУ – Тетевен, е образувано бързо производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"