От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 26 юли 2023 г.

Горящите контейнери на ул. "Тома Хитров" в Троян. Горящите контейнери на ул. "Тома Хитров" в Троян. Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

26-ГОДИШЕН ТРОЯНЕЦ Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ЗАПАЛВАНЕТО и унищожаването на два контейнера тип "Бобър" за битови отпадъци в града. Това са установили на 25 юли след проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ - Троян. Контейнерите са собственост на общинското предприятие "Комунални услуги" и са били поставени на ул. "Тома Хитров". По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс и работата продължава.

37-ГОДИШЕН КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН И ОСЪЖДАН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като в помещение в града, обитавано от лицето, в кутийка за очила е открито пакетче с 4 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

НА ПЪТЯ ОТ С. ДЕБНЕВО КЪМ ГР. ЛОВЕЧ НА 25 ЮЛИ около 18.15 ч. 72-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътни храсти. Водачът е без наранявания, а най-вероятна причина за произшествието е негово предходно заболяване. 

НА 25 ЮЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТЕТЕВЕН, ЛУКОВИТ И ЛОВЕЧ за времето от 09.00 ч. до 10.30 ч. е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, в хода на която са проверени общо 77 МПС и 88 лица и за установени нарушения са съставени 2 акта и 9 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските лични документи и са връчени 23 електронни фиша.

23-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ТЕТЕВЕН, след като на 25 юли около 10.15 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство, е отчела положителен резултат за амфетамин. По случая е образувана досъдебно производство по чл.343 б,ал.3 от Наказателния кодекс и работата продължава.

В РУ – ЯБЛАНИЦА, Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО срещу 54-годишен мъж, който на 25 юли около 17.30 ч. в с. Орешене е установен да управлява лек автомобил с прекратена регистрация. На водача е съставен акт по чл.140 ал.1 пр.1 от Закона за движение по пътищата.

На снимките: Горящите контейнери на ул. „Тома Хитров“ в Троян и останките от тях след вандалския акт.                                             

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"